Translate

perjantai 6. syyskuuta 2013

Tähtitaivas

Torstai yönä saapuessaan Lappajärvelle mökille huomasin valtavan tähtitäivaan. Tähdet näkyivät poikkeuksellisen kirkkaana enkä ollut koskaan ennen nähnyt tähtiä niin paljon. Lappajärven sloganissa todetaankin, että "avaruuden tuntua". Viime yönä todellakin ymmärsin, että me ollemme avaruudessa yksi pieni kappale muiden loputtomien kappaleiden joukossa.

Noin kahden tunnin ajan seurasin tähtien loistoa avaruudessa ja välillä näin taivaalla vilahtavia tähdenlentoja. Kaksi tähdenlennoista oli pieniä eikä kovinkaan kirkkaita. Yksi tähdenlennoista oli hyvinkin kirkas ja miltein valaisi koko yötaivaan. Tätä tähdenlentoa oikein säikähdin. Jonkin aikaa tähtiä seurattaessa huomasin yhden pienen kirkaan pisteen liikkuvan hiljalleen taivaalla. Luultavasti se oli jokin maapalloa kiertävistä satelliiteista. Tähtien seuraaminen oli hyvinkin antoisaa ja kenties tähdistä voisikin oivaltaa jotain.


2 kommenttia:

  1. Minäkin aina ihastelen tähtitaivasta posiolla mökkeillessäni. Sitä vois vaan jäädä tuijottamaan vaikka koko yöksi! Viimeksi mökillä tähtiä tuijotellessa näkyi myös revontulia.. Ei noita hienouksia täällä kaupungissa näe, ainakaan koko komeudessaan. Pohjoisessa niistä on otettava kaikki irti! :)
    -Jonna L.

    VastaaPoista
  2. Niimpä, kaupungissa ei tähtiä näe niin hyvin. Lappajärvellä näkee revontulia aika harvoin kun se on sen verran etelämpänä. Pohjoisessa kylläkin näkee :)

    VastaaPoista